7 MUZIKALE ICONEN IN NIEUW SEIZOEN VAN LIEFDE VOOR MUZIEK

0
322
©vtm
Vanaf 10 april 2017 op maandag om 20.35 bij VTM
Ze scoren de ene hit na de andere, lieten al de grootste zalen vollopen en namen oorverdovende applauzen in ontvangst. Maar in Liefde voor Muziek voelen zeven muzikale iconen plots het hart in de keel kloppen wanneer ze elkaars nummers in een nieuw jasje steken. Clouseau, Natalia, Bart Peeters, Josje, Gers Pardoel, Lady Linn en Isabelle A treden uit hun comfortzone en laten zich van een kant zien die ze nog niet vaak toonden.
Op een zomerse bestemming laten deze doorgewinterde artiesten hun liefde voor muziek botvieren op hits als Anne, I Want You Back en She Goes Nana. Dat doen ze op de tonen van een 9-koppige muziekband, onder leiding van Jeroen Swinnen. Met ijzersterke songs, verrassende lyrics en catchy melodieën als resultaat.
Dat Liefde voor Muziek ook naast het scherm wordt gesmaakt, bewezen de eerste 2 seizoenen al. Meer dan 20 nummers stonden in de Ultratop 50 en er waren de gouden albums voor de compilatie Liefde voor Muziek en voor Puur van Dana Winner. Johannes Genard stond in alle radioplaylists met Honeybee en won de doorbraak trofee op Zomerhit 2016. Hoofdvogel is nog steeds Stan Van Samang, die meer dan 100.000 albums van Liefde voor Publiek verkocht en de Sportpaleis-concerten aan elkaar rijgt.
Dankzij een mix van bakken ervaring, nostalgische songs, de strafste stemmen en de meest uiteenlopende genres staat nu al vast dat er ook uit het nieuwe seizoen muzikale parels zullen voortvloeien. De beste songs uit Liefde voor Muziek komen opnieuw op een verzamelalbum en er volgen speciale uitgaves van albums van o.a. Lady Linn, Natalia en Clouseau, waar het Liefde voor Muziek-repertoire aan toegevoegd wordt. Alle songs uit het programma worden ook als download en in streaming beschikbaar gemaakt.
In Liefde voor Muziek leent elke week één artiest de songs uit die zijn of haar carrière hebben bepaald. De centrale gast brengt bovendien aan het einde van de aflevering ook zelf een tribute aan een artiest die veel voor hem of haar betekent. Natalia die zich waagt aan een hiphopnummer van Gers. Clouseau die een K3-hit van Josje onder handen neemt. Bart Peeters die zijn eigen interpretatie geeft aan het repertoire van Lady Linn en Isabelle A. De artiesten zullen zich deze muzikale reis nog lang herinneren.
De optredens vinden plaats in een zuiderse setting. Het 140 jaar oude luxeresort Can Simoneta Beach House in het Mallorcaanse stadje Canyamel ligt op een klif en biedt inspirerende uitzichten op de bergen en de zee. Nieuw dit seizoen is dat vaste camera’s een unieke inkijk geven in het Beach House, waar de artiesten samenleven. Samen ontbijten, sporten of ontspannen onder de Spaanse zon: vijf dagen lang staat genieten centraal.
Josje, Natalia en Bart die dankzij Lady Linn gebeten worden door de rolschaatsmicrobe. Bart die Koen en Kris lepeltjesgewijs ritmisch leert klappen. Josje die een gezichtsmasker legt bij Lady Linn. Josje en Natalia samen aan de Bikram Yoga. Isabelle en Lady Linn die facetimen met hun zoontjes. Josje die Bart mode-advies geeft. Kris en Gers die een lied maken over hun hoverboard. Isabelle die Gers Gents leert. Allemaal grappige, ontroerende en mooie momenten in Liefde voor Muziek.