7 TALENTEN ÉN SPECIAL GUEST TRAPPEN EERSTE STUDIOSHOW VAN BELGIUM’S GOT TALENT AF

0
426
©Medialaan

VRIJDAG 13 APRIL OM 20.35 BIJ VTM

 

“De voorbije weken zagen we tijdens de audities veel talent, veel vreugde en… veel flannekes passeren”. Koen en Laura zijn nu klaar voor de volgende stap. Want vanaf vrijdag 13 april schakelt Belgium’s Got Talent een versnelling hoger met 7 wervelende shows. De 42 geselecteerde kandidaten staan op scherp, want zij hopen allemaal met de hoofdprijs van 50.000 euro naar huis te gaan. Ook juryleden An Lemmens, Stan Van Samang, Niels Destadsbader en Dan Karaty leggen de lat voor de talenten nóg hoger. Zij mogen aan het einde van elke show één finalist aanduiden, de andere bepaalt de kijker thuis. Die kunnen steeds tot middernacht stemmen op hun favoriete act via een sms naar 6677 of gratis via de VTM-app.

In deze jubileumeditie van Belgium’s Got Talent wordt er elke week bovendien teruggeblikt op een talent uit de voorbije seizoenen. Karolien Goris, de 11-jarige zangeres die de eerste reeks won, maakt als eerste special guest haar ‘comeback’. Het intussen niet meer zo kleine meisje blaast met Havana van Camila Cabello na 5 jaar nog eens iedereen omver met haar zangtalent.

Twice (13-15 – Ingelmunster), de piepjonge Golden Buzzer van Stan die veel lof kreeg, niet alleen van de jury maar ook van de kijker, zit in de eerste show. Ze steken niet onder stoelen of banken dat ze dolgraag de finale zouden halen. Kan het gouden dansduo het hoge niveau van hun auditie evenaren?

“We zijn niet alleen een danscrew, maar ook een hechte familie”, zeggen de jongens en meisjes van NSJ Crew (10-18 – Brussel). En dat zie je op het podium. De energieke hiphoppers pakken uit met een flitsende choreografie op There’s Nothing Holdin’ Me Back van Shawn Mendes.

Roel Ringoet (31 – Steenhuffel) zorgt voor een sterk staaltje magie in de studio. De jury wilde meer spektakel en entertainment van hem zien en dát zullen ze krijgen. Ook nu nodigt hij An Lemmens uit om hem te assisteren op het podium. “Ik noem het onze tweede date”, knipoogt hij.

Gaan met die banaan! De Lillies (9-10 – Sint-Pieters-Leeuw), de jongste én schattigste dansgroep van het seizoen, is ook dit keer flink uitgedost. Ze wanen zich in de jungle, waar ze opnieuw hun beste dans- en turnwerk laten zien. Maar kunnen de kleine meisjes hun zenuwen bedwingen op het grote podium? “Wij zijn al keiveel keer naar het toilet moeten gaan”, giechelen ze.

Veni, vidi, vici: dat is het motto van De Alici’s (28 en 30 – Gent). Hij beatboxt, zij zingt, “een perfecte match”, zegt het koppel zelf. Op een gigantische kroonluchter daalt Nicky neer om het toepasselijke Chandelier van Sia in te zetten.

Met hun swingende en meeslepende gospelmuziek wist Refreshed (18-59 – Vilvoorde) tijdens de audities de jury in te pakken. Ook op het grote podium zijn ze van plan de longen uit hun lijf te zingen. De tips van de jury hebben ze zorgvuldig in acht genomen en hun act is helemaal ‘opgefrist’. Het kerkkoor is met Prijs Hem klaar om voor muzikaal vuurwerk te zorgen. Hallelujah!

Met zijn adembenemende act aan de 6-meter hoge Chinese mast gooide Gilles Thiry (26 – Bost) hoge ogen tijdens zijn auditie. “Maar ik kan nog veel zottere dingen doen”, beweert de voormalige circusartiest zelf. Kijkers met hoogtevrees zullen hun stoelleuning ongetwijfeld wat steviger vastklampen als Gilles de hoogte in gaat… én zich weer naar beneden laat vallen.