Belle Perez ambassadeur Free a Girl in België

0
415

Belle Perez is van begin mei 2018 samen met de internationale organisatie Free a Girl op reis geweest naar de favella’s in Brazilië. Free a Girl werkt sinds 2012 samen met lokale organisaties in Fortaleza aan het bieden van toekomstperspectief voor meisjes in de sloppenwijken. Deze meisjes leven in een wereld van misdaad, drugs en prostitutie. Free a Girl biedt deze meisjes een ander perspectief middels het aanbieden van onderwijs en beroepstrainingen maar ook trauma-counseling. Dit laatste om de pijn van seksueel misbruik en exploitatie op de juiste manier te kunnen verwerken.

Belle heeft met haar eigen ogen kunnen zien hoe Free a Girl meisjes een kans geeft op een nieuwe toekomst.

 

“Voor ons is het bijna een vanzelfsprekendheid om je op een veilige manier als vrouw te kunnen ontwikkelen. Helaas komt kinderprostitutie en sexueel misbruik wereldwijd nog voor, misschien nog wel meer dan je zelf kan inschatten. 

Heb het met mijn eigen ogen kunnen zien tijdens mijn reis naar Brazilië. Na meerdere gesprekken gehad te hebben met sexueel misbruikte meisjes heb ik gevoeld wat een impact verkrachting gehad heeft op deze meisjes.

Free a girl haalt ze uit hun erbarmelijke, onmenselijke situaties, geeft hen hoop, liefde een vooral terug zelfvertrouwen. 

Daarom wil ik me samen met Free a Girl inzetten om zoveel mogelijk meisjes te bevrijden” – Belle Perez

 

Belle is benaderd door de Nederlandse Free a Girl ambassadeur Thomas Berge en hij heeft haar gevraagd zich in te zetten voor Free a Girl.

“Als Nederlandse ambassadeur ben ik onwijs trots en dankbaar dat Belle zich als Belgische ambassadeur gaat inzetten voor de mooiste stichting die er bestaat. We mochten samen een reis maken naar Brazilië waar ik al eerder ben geweest en voelde haar inzet en liefde voor de meisjes. Een ware naturel beauty van binnen en van buiten. Welcome to the family” – Thomas Berge

  

Lock me Up – Free a Girl

Belle zal zich op 16 mei 12 uur laten opsluiten in restaurant de Rooden Hoed in Antwerpen in een hokje van één bij twee om aandacht te vragen voor de problematiek rondom kinderprostitutie wereldwijd. Dit hokje symboliseert de gevangenschap waar meisjes in Brazilië en in de rest van de wereld in vast zitten.  De opsluiting is onderdeel van de ‘Lock me Up – Free a Girl’ actie. Tijdens de Week tegen Kinderprostitutie (13 – 20 mei) waar de ‘Lock me Up actie’ onder valt, laten ruim 300 bekende en onbekende Nederlanders, zich opsluiten om zoveel mogelijk awareness te creëren en sponsorgeld op te halen voor het gezamenlijk doel van 1 miljoen euro voor de bevrijding van meisjes uit de kinderprostitutie. Meer informatie via: www.weektegenkinderprostitutie.nl en www.lockmeup.nl

 

Over Free a Girl

Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Daarnaast investeert de stichting in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen, re-integratie van de slachtoffers en het aanpakken van straffeloosheid. De afgelopen zeven jaar hebben zij bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4.100 meisjes uit bordelen. Ook werken ze samen met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen. Om dit te bereiken, biedt Free a Girl financiële ondersteuning aan lokale organisaties waar hun toegevoegde waarde het grootst is. Zij steunen vijftien partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Brazilië en Nederland.

Evelien Hölsken (directeur), Yolanthe Sneijder Cabau, Arjan Erkel en Roelof van Laar zijn de oprichters van Free a Girl. Anna-Alicia Sklias, Belle Perez, Bridget Maasland, Conchita Leeflang, Dave Mantel, Gwen van Poorten, John Ewbank, Jojanneke van den Berge, Niels Geusebroek, Thomas Berge, Tim Hofman, Wesley Sneijder en Wimmy Hu zijn ambassadeur. www.freeagirl.nl