‘Bennie’ is terug THUIS

0
551

Gisteren was het voor de THUIS-kijkers een prettig weerzien met Bianca ( Merel De Vilder) die even naar huis komt. En vandaag, donderdag 2 juni, komt nog een vertrouwd gezicht terug ‘thuis’: Bennie, gespeeld door Mark Tijsmans.

Mark speelde van in het begin van THUIS in 1995 tot 1998 de rol van Bennie De Taeye, een schoolverlater zonder werk die drugs verkoopt om aan geld te geraken. Bennie krijgt een relatie met Peggy (Sally-Jane Van Horenbeeck) en dat is niet echt naar de zin van Rosa.

18 jaar na zijn vertrek, heeft Bennie zijn leven verbeterd en runt hij een klein, gezellig hotel in Portugal. En nu komt hij even terug naar België en stoot hij op zijn vriendinnetje van lang geleden.

Voor Mark Tijsmans is deze gastrol in THUIS een fijn wederzien:”Het voelt echt alsof ik terug thuis ben. Het geeft een fantastisch gevoel om terug op de set te staan en mijn collega’s van toen terug te zien.”

Acteur Mark Tijsmans kruipt dus vanaf 2 juni opnieuw in de huid van Bennie, die midden jaren negentig in THUIS te zien was en niet meteen de ideale schoonzoon bleek te zijn.

Wie was Bennie ook al weer?

Bennie De Taeye (Mark Tijsmans) is er al bij in de allereerste aflevering van THUIS op 23 december 1995.

Hij verlaat vroegtijdig de schoolbanken, heeft geen werk en verdient geld met het verkopen van drugs. Hij heeft een relatie met Peggy, maar dit is- niet geheel onlogisch- tegen de zin van Rosa. Zij ziet hem niet zitten als schoonzoon. Rosa ontdekt de drugshandel van  Bennie en wil dat dochter Peggy een einde maakt aan de relatie.

Maar hardvochtig is Rosa niet. Wanneer Bennie op straat gezet wordt door zijn ouders, geeft Rosa hem een tweede kans. Hij mag bij haar en Peggy inwonen op voorwaarde dat hij zich gedraagt en werk zal zoeken. Rosa regelt hem een eerste job in een wijnwinkel, maar dat loopt snel fout af. Hij vindt zelf een nieuwe job als ober. Maar het avond- en weekendwerk weegt op zijn relatie met Peggy en achter de rug van Rosa en Peggy is hij toch opnieuw bezig met drugsaffaires. Peggy verliest het vertrouwen en zet de relatie stop.

Een jaar later, krijgt Bennie een job aangeboden bij Lou ( Koen De Bouw). Hij mag de stallen van Ter Smissen schoonmaken. Bennie beweert dat hij veranderd is, maar opnieuw blijkt het een loze belofte. Hij verbergt gestolen goederen in de stallen en wanneer de stallen afbranden, vlucht Bennie naar Portugal.

Bennie anno 2016

Bennie verdwijnt uiteindelijk voor een lange tijd uit THUIS wanneer hij met het zwart geld van Luc gaat lopen. Dat had Luc verdiend met frauduleuze praktijken in Amerika.

Bennie heeft zijn leven verbeterd en runt nu een klein, gezellig hotel in Portugal. Hij komt even terug naar België voor een gesprek met zijn advocaat Karin Baert. En tijdens dat bezoek stoot hij op zijn toenmalige vriendinnetje Peggy.

“Het voelt echt alsof ik terug thuis ben”

“Bennie is veranderd”, zegt Mark Tijsmans:

“Hij is niet meer de jonge onderkruiper met een gothic uiterlijk die drugs dealt. Hij is nu een volwassen zakenman, terug op het rechte pad. We moeten hem eigenlijk gewoon op zijn woord geloven. Dat vind ik zeer boeiend, aangezien hij vroeger ook  vaak buiten de lijntjes kleurde. 

Naar mijn gevoel was Bennie iemand met een grote mond. Hij let niet op zijn woorden maar tegelijk komt hij overal mee weg. Vandaag is Bennie niet meer zo extreem, hij is gematigder. Het weerzien met Peggy maakt iets los in hem waardoor je ook zijn emotionele kant leert kennen. Hij is nu volwassen en heeft een leven uitgebouwd.

Het geeft een fantastisch gevoel om terug op de set te staan. En het doet goed om collega’s als Annick, Pol, Merel en Sally terug te zien. Sommigen heb ik al lang niet meer gesproken. Het is ook opvallend dat na zo een lange tijd het invallen zo vlot gaat. Het voelt echt alsof ik terug thuis ben.”