Beste editie Nostalgie Beach Festival ooit

0
257
@Nostalgie

Het Nostalgie Beach Festival ging zijn 5de editie in met een volle weide en een lading topartiesten op het podium.

 

Ook voor deze editie koos Nostalgie voor de formule van classics in zomerse setting op het festivalpark van Middelkerke. De line-up weerspiegelde dan ook perfect de hits die je dagelijks mag verwachten op Nostalgie.

 

Dit jaar deed het festival een extra inspanning voor de beleving van de 13.000 bezoekers met onder andere een uitgebreide foodcourt en beeldschermen aan het podium.

De sfeer was optimaal dankzij de stralende zon boven de festivalweide en de enthousiaste massa die op de been was.

 

Coco Jr. XL opende het festival met een show vol hits. Niet alleen die van The Dinky Toys, maar ook zijn covers uit Liefde Voor Muziek én een fel gesmaakte ‘I Need Never Get Old’. De perfecte start voor een zonnige festivaldag!

 

Voor Piet Goddaer, aka Ozark Henry, was dit een thuismatch: hij woont slechts een tiental kilometer van het festivalterrein. Nummers als ‘Word Up’, ‘This One’s For You’ en ‘I’m Your Sacrifice’ zorgden vroeg in de namiddag voor een hoogtepunt.

 

Daarna was het aan de beurt aan Alphaville en Technotronic. De Alphaville classics ‘Big In Japan’ en ‘Forever Young’ bewezen hun tijdloze klasse.Technotronic, mét originele zangeres Ya Kid K, deed de wei daveren met ‘Pump Up The Jam’.

 

De beats maakten daarna plaats voor de groovy vibes van 10cc. Nummers als ‘The Things We Do For Love’, ‘Dreadlock Holiday’ en ‘I’m Not In Love’ werden luidkeels meegezongen.

 

De Kreuners zetten daarna de wei in vuur en vlam. De hits volgden elkaar in sneltempo op: ‘Ik Wil Je’, ‘Zo Jong’, ‘Verliefd Op Chris Lomme’, ‘Layla’, ‘Zij Heeft Stijl’, … Walter Grootaers en de zijnen kunnen het nog steeds, en bewijzen dat met verve.

 

Straks sluiten Jimmy Cliff, de peetvader van de reggae, en Madness het festival af.