In Boxing Stars nemen Andy Peelman vs. Sieg De Doncker & Laura Tesoro vs. Astrid Coppens het tegen elkaar op

0
470
@Medialaan

Vijf weken lang hebben bekende gezichten in Boxing Stars gestreden voor wat ze waard zijn. Nu blijven enkel de beste boksers over. In de eerste finalekampen, op donderdag 26 april, vechten lichtgewichten Andy Peelman, Sieg De Doncker, Laura Tesoro en Astrid Coppens voor de bokstitel. Wie knokt zich naar eeuwige roem en glorie?

Laura Tesoro vs. Astrid Coppens

Laura Tesoro: “Astrid, ik ben altijd al een superfan geweest van uw programma’s en ik vind u een supertoffe madam, maar in de ring ga ik u toch moeten inmaken. Sorry!”

Astrid Coppens: “Ik ga Laura intimideren met mijn limited edition Muhammad Ali-badjas, gehandtekend  door Ali zelf. I’m going to kick your ass, Laura!”

Bij de vrouwen gaat het tussen Laura Tesoro en Astrid Coppens. Laura won haar eerste kamp overtuigend tegen Bieke Ilegems. Astrid schakelde Stéphanie De Roover uit, de vrouw van televisiekok Jeroen Meus. Nu vechten ze in de ring voor de titel bij de lichtgewicht vrouwen. “Ik ben gefocust. Ik heb stress, maar ook heel veel goesting. Ik wil echt winnen”, zegt Laura. Ook Astrid is zenuwachtig voor de finale: “Nu ben ik toch wel heel nerveus en ik heb heel veel adrenaline. Ik heb een beetje schrik, maar ik ga er wel voor gaan.”

De supporters zijn er alvast helemaal klaar voor. Koen Wauters en Niels Destadsbader moedigen Laura aan vanuit de tribune. “Er zit heel veel pit in Laura en ze is een koppige duvel”, zegt Koen. “Twee knappe vrouwen die tegen elkaar vechten in de ring. Ik denk dat ik er wel tegen kan”, lacht Niels. De supporters van Astrid geloven in de overwinning. “De moed zakte haar in de schoenen bij het zien van Laura’s kamp. Maar ze heeft goed getraind en de moraal zit goed. Ze gaat het uiterste van zichzelf geven”, weet haar vriend Bram.

Sieg De Doncker vs. Andy Peelman

Sieg De Doncker: “Ik ga Andy niet onderschatten, want hij is en blijft een politieagent. Dus ik denk dat hij u uit het niets een goed pak rammel kan geven.”

Andy Peelman: “Ik heb nog één boodschap voor Sieg: ik heb mijn klevertjes van de mutualiteit in mijn sportzak zitten en ik hoop jij ook!”

Bij de mannen is het uitkijken naar de lichtgewichtenfinale tussen Sieg De Doncker en Andy Peelman. Sieg stootte door naar de finale nadat hij Faroek Özgünes uitschakelde met een technisch KO. Andy had een stevige kluif aan Oscar Willems, maar won uiteindelijk in drie rondes. Haalt Andy’s techniek het van de kracht van Sieg? “Ik wil heel graag met de ‘Boxing Stars-belt’ naar huis”, zegt Sieg zonder verpinken. Maar ook Andy heeft slechts één doel voor ogen: “Ik wil die fucking gordel aan mijn buik hebben, zo simpel is het.”

Hun supporters zitten opnieuw op post. Andy’s vrouw Tine was er vorige week niet helemaal gerust in en ook deze week zit ze in de tribune met een bang hartje: “Ik heb evenveel zenuwen als vorige week, maar ik heb Andy zien vechten tegen Oscar en ik zag dat het goed was.” Siegs broer Jonathan is voorzichtig en wil Andy zeker niet onderschatten: “Sieg heeft ook wel schrik, maar hij krijgt veel training. Laten we hopen dat hij de prestatie van vorige keer kan voortzetten.”

Volgende week donderdag 3 mei staat de finale bij de zwaargewichten op het programma: Kamal Kharmach gooit alles in de strijd tegen Bill Barberis en Marie Verhulst neemt het op tegen Hilde De Baerdemaeker.

BOXING STARS – FINALE LICHTGEWICHTEN
SIEG DE DONCKER – ANDY PEELMAN & LAURA TESORO – ASTRID COPPENS
AFLEVERING 5 OP DONDERDAG 26 APRIL OM 20.35 BIJ VTM
facebookBOXING STARS    twitter#BOXINGSTARS