DE BUURTPOLITIE viert het tiende seizoen

0
296
©Medialaan

 

TIENDE SEIZOEN, VANAF MAANDAG 3 SEPTEMBER 2018 ELKE WEEKDAG OM 18.20

‘Echte Verhalen: De Buurtpolitie’ mag enkele virtuele kaarsjes uitblazen, want de scripted realityreeks is al aan haar tiende seizoen toe. Hoe het Antwerpse korps kleine of grote criminaliteit bestrijdt, is fel in trek bij de Vlaamse kijker. Gemiddeld 450.549 mensen volgden het voorbije seizoen de belevenissen, arrestaties en onderzoeken van het team op de voet, goed voor een marktaandeel van 34,5% op VVA 18-54 en maar liefst 43,7% op de jongere doelgroep VVA 15-24. In deze tiende editie doet Charlotte De Groof (in de rol van hoofdinspecteur Lotte Vissers, die al parttime aan de slag ging in seizoen 9) nu haar intrede als de fulltime partner van Andy Peelman, die inspecteur Koen Baetens vertolkt.

Maar zij twee alleen kunnen niet de veiligheid van alle burgers garanderen. Rechercheurs Eric (Manoe Frateur) en Brigitte (Ilse La Monaca) worden ingeschakeld als het menens is. Robin (Henny Seroeyen) en Tom (Tim Ost) vormen het speciale interventieteam, dat de gevaarlijke acties voor haar beurt neemt, en inspecteurs Floor (Ianthe Tavernier), Femke (Dorien Reynaert), Obi (Johan Kalifa Bals) en Aziz (Souliman De Croock) staan altijd stand-by om op patrouille of interventie te gaan. Onthaalbediende Patrick (Eric Peeters) is de man en stem van het volk, en commissaris Roger (Willy Herremans) ziet erop toe dat het korps alert en gedreven blijft.

Een kameel, een tijger, een smartphone stelende buizerd, een filmset die wordt opgeschrikt door een shooting, een miraculeuze verschijning van Jezus en de commissaris die ontvoerd wordt… De Buurtpolitie heeft het allemaal in petto dit tiende seizoen.