Festival Dranouter hangt bord ‘uitverkocht’ uit op tweede festivaldag met 16.000 bezoekers

0
129
©Dranouter

Op zaterdag 4 augustus vond de tweede festivaldag plaats van Festival Dranouter 2018. Op het podium stonden o.a. Selah Sue, Absynthe Minded, Les Négresses Vertes, Gogol Bordello… De zaterdagprogrammatie, gecombineerd met animatie voor kinderen en een aangenaam briesje zorgde ervoor dat de organisatie op de avond van de tweede festivaldag het bord ‘uitverkocht’ mocht uithangen. Zo’n 16.000 festivalbezoekers waren er zaterdag bij in het West-Vlaamse dorpje Dranouter.

“We zijn nu al erg tevreden van Festival Dranouter 2018”, zegt organisator Bavo Vanden Broeck. “Traditioneel lokt zaterdag veel volk, en dat was dit jaar niet anders. Vooral jonge gezinnen komen zaterdag naar het festival. Vandaag was er immers erg veel te beleven voor kinderen. De speeltuin De Werf, dansinitiaties Bollywood, theatershows, beklimbare speeltoestellen… Met 16.000 festivalgangers vandaag mochten we vanavond het bordje ‘uitverkocht’ uithangen.”

De stralende zon zorgde natuurlijk voor een fantastische sfeer. De festivalgangers konden voor het eerst deze week genieten van een deugddoend briesje. Organisatie, vrijwilligers en festivalbezoekers zijn het er dan ook over eens dat de sfeer dit jaar op en top zomers is: “Dranouter is nu al een geslaagde muziekvakantie.”

Bovendien nam de organisatie op zaterdag een extra maatregel om het de festivalgangers zo aangenaam mogelijk te maken in deze hitte. Vanden Broeck: “In de straat waar het festivalterrein gelegen is, staat een grote welkomstconstructie opgesteld. Deze morgen hebben we, voor de start van het festival, watersproeiers geïnstalleerd aan de constructie. Een frisse start voor elke festivalganger.”

Vanavond staan Selah Sue en Gogol Bordello nog op het podium. Voor zondag, de laatste dag van het festival, zijn er nog tickets beschikbaar aan de kassa. Morgen treden o.a. Passenger, The Mavericks, ’t Hof van Commerce en Goran Bregovic & Wedding and Funeral Band op.

__________________________________________________