Genk on stage opent met 20.000 festivalgangers

0
174

De eerste avond van het driedaagse stadsfestival is goed begonnen. Om 21.30 uur stond het Stadsplein al afgeladen vol voor De Kreuners. Ook de andere podia kwamen rond die tijd op gang, waardoor de organisatie verwacht tegen het einde van de avond zo’n 20.000 festivalgangers verwelkomd te hebben.

Kreuners doen Stadsplein vollopen
Op de Main Stage beet noorderbuur Nielson omstreeks 20 uur de spits af met bekende hits én Diamant, de gloednieuwe single die hij vandaag lanceerde. Daarna kregen De Kreuners op een afgeladen vol Stadsplein echt iédereen mee.

“Ondanks de frisse temperaturen zat de sfeer er al in vanavond in Genk-centrum. Het festival is goed opgestart zonder enig incident of probleem. We horen niets dan positieve geluiden,” aldus schepen Lotte Trippaers.

Bart Peeters, Aeroplane, De Geest en anderen
Factor J werd geopend door de Genkse dj FUGA. “Vrijdag komt traditioneel iets later op gang, het is dan ook dj-avond; het uitgaanspubliek komt iets later”, vult schepen Anniek Nagels aan. “Maar ook vroeg waren er al jongeren aanwezig voor hiphopcollectief KRT.”

Genk on stage gaat vanavond nog door tot 1 uur. Onder andere Bart Peeters, Aeroplane en onze eigen Genkse De Geest sluiten straks deze eerste festivaldag af.