Geslaagde editie van Festival aan Zee in De Panne met zo’n 16.000 bezoekers!

0
165
©Festival aan zee

Ondanks weersvoorspellingen die er niet goed uitzagen voor het weekend van 28 & 29 april 2018, bleef De Panne gespaard en zakten er heel wat bezoekers af voor de 14de editie van het gratis strandfestival! Op de affiche stonden de beste Vlaamse artiesten van het moment, met o.a. Bart Peeters, Isabelle A, Milo Meskens, Emma Bale, Van Echelpoel… Ook kon het publiek kennis maken met nog onbekend talent in de ‘Belfius Beach Boutique’. Regi en DJ Yolotanker bouwden spectaculaire afterparty’s!

Nieuw dit jaar waren de herbruikbare bekers voor alle alcoholische dranken. Gemeentebestuur De Panne kocht deze bekers aan met de steun van Mooimakers.  De bezoeker kocht in ruil voor een bekerjeton (waarde: 1 euro) tijdelijk een herbruikbare beker aan. Na het bezoek aan Festival aan Zee kon de bezoeker langsgaan bij het bekerinzamelpunt om er de gebruikte beker in te leveren. De bezoeker kreeg de waarde van de bekerjeton (1 euro) terug in cash geld.

“We hebben erg positieve reacties gehoord op de herbruikbare bekers”, zegt Jeroen Verdonck van vzw Festival Dranouter. “De festivalbezoekers stonden helemaal achter het idee. Want dankzij zo’n initiatieven zijn grote evenementen zoals Festival aan Zee duurzamer voor de omgeving.”

Regi hoogtepunt op zaterdag

De weersvoorspellingen zagen er niet goed uit voor het weekend van 28 & 29 april in De Panne: bewolkt, wind, regen, zelfs onweer. Als bij wonder was er een ander tafereel in De Panne, met op zaterdag aangenaam lenteweer bij een mooie, blauwe hemel. Dat zorgde ervoor dat er al vroeg in de namiddag veel volk afzakte naar Festival aan Zee 2018, vooral dan families. Op de zeedijk konden kinderen genieten van de festivalkermis en op het festivalterrein zelf van het indrukwekkende speeldorp ‘Diep in de Zee’. Het speeldorp werd gerealiseerd door alle jeugdverenigingen van De Panne, in samenwerking met de gemeentelijke diensten Jeugd & Vrije Tijd.

Emma Bale zette op zaterdagavond de toon voor een uitbundige party-avond, gevolgd door het duo Van Echelpoel die het publiek helemaal warm maakten voor het hoogtepunt van de avond: Regi. De Mainstage-tent zat helemaal vol en het publiek kon er geen genoeg van krijgen. Deejay Mr. T en DJ Yolotanker zetten het feestje verder.

Op en top familiefestival

Zondag bewees Festival aan Zee zich opnieuw als op en top familiefestival, met een entertainende show van de Helden van Ketnet en bekende nummers uit de draaitafels van kidsdisco DJ Zina. De Mainstage zat in de namiddag uitzonderlijk vol voor de Nederlandse rapper Jebroer, met songteksten die het publiek luidkeels meebrulde. De getalenteerde singer-songwriter Milo Meskens en klassieker Isabelle A bouwden op naar Bart Peeters, dé headliner van het festivalweekend. De immer sympathieke Bart Peeters vulde moeiteloos de Mainstage en stak die gewoon in brand. De hele tent had het overduidelijk naar zijn zin. Straks sluiten DJ Double D en DJ Shizzle Le Sauvage de boel af met tal van meezingers in een knallend feestje!

Met verrassend goed weer, een line-up vol sterke concerten, extra randanimatie, het plezante kinderspeeldorp, de festivalkermis en zo’n 16.000 bezoekers is Festival aan Zee 2018 een voltreffer van formaat!

Diensthoofd Toerisme De Panne Kurt Van Hoeck: “Natuurlijk hebben we erg veel geluk gehad met het weer. We zijn erg tevreden dat het publiek zich niet liet afschrikken door de weersvoorspellingen, want de affiche was dit jaar top. Het concept is ook gewoon af, met een flow in publiek. De tenten vullen zich in de namiddag met gezinnen met jonge kinderen, daarna staan de headliners in de kijker, om af te sluiten met bekende DJ’s voor stevige afterparty’s. Het kinderdorp en de concerttenten zaten meermaals echt vol.  Het bewijst dat de mensen uitkijken naar het eerste festivalweekend van het jaar, en dan nog eens op het uitgestrekte strand van De Panne.”

Festival aan Zee is een 2-daags festival in De Panne, georganiseerd door vzw Festival Dranouter in samenwerking met Toerisme De Panne.