HERMAN & JACQUES OF MARIE & ANDY: WIE KRIJGT VAN SERGIO HERMAN EN WILLEM ASAERT Het FINALETICKET? In 2 STERREN RESTAURANT

0
248
@Medialaan

Roel Vanderstukken & Kürt Rogiers zijn de eerste finalisten van 2 Sterren Restaurant. De culinaire strijd wist de voorbije weken ruim een half miljoen kijkers te boeien, goed voor 26,8% marktaandeel (VVA 18-54, live+uitgesteld). Tegen wie strijden Roel & Kürt volgende week voor de overwinning? Dat wordt op donderdag 31 mei 2018 duidelijk. Herman & Jacques en Marie & Andy gaan in een rechtstreeks duel de strijd aan om het laatste finaleticket. Aan Sergio Herman en recensent Willem Asaert, één van de meest gewaardeerde culinaire journalisten van ons land, om te bepalen wie dat opstrijkt.

Niet enkel het bezoek van Sergio en Willem zorgt voor de nodige stress. De duo’s zullen voor het eerst ook 3 volledige services moeten draaien voor een totaal van maar liefst 150 personen. Onder hen Gents burgemeester Daniel Termont en Hermans echtgenote Petra, die komt supporteren. “Dit is de ultieme test om te zien of we ons staande kunnen houden in een horecazaak die vollenbak draait”, besluit Herman. “Herman is een topchef”, stelt Petra gerust. “We wilden ooit samen een restaurant starten, misschien wordt dat zaadje vandaag wel geplant.

Maar voor ze van de overwinning kunnen dromen, moeten de duo’s eerst recensent Willem Asaert trotseren. Hij is zowel in Gent als in Mechelen aangenaam verrast door de voorgerechten die worden geserveerd. Ondertussen eist in de keuken van Herman hét zorgenkind van KoeCook, de risotto, alle aandacht op. Kan zijn oog voor detail de recensent ook bij het hoofdgerecht tevreden houden? In The Pescetarian lijken de gaartijden van sommige ingrediënten Marie in de problemen te brengen. Ze zal Willem Asaert dus vooral moeten overtuigen met haar verrassende pescotarische smaken.

Na het bezoek van Willem Asaert krijgen de duo’s nog meer kritische gasten over de vloer. Sergio Herman komt hen beoordelen. Bij aankomst zetten de 2 rasentertainers Jacques en Andy meteen hun beste beentje voor. Na een rampzalige try-out is Marie vastberaden om Sergio te overtuigen van haar groei als chef en ook Herman gelooft in zijn slaagkansen. De voorbereiding van het voorgerecht eist in beide restaurants dan ook opperste concentratie. En dat is nodig, want het hapje valt bij Sergio niet in de smaak… Over de originaliteit van Marie’s hoofdgerecht is hij wél enthousiast en ook het slaatje dat Herman serveert is, een voltreffer. “Dit gaat super dicht bij elkaar liggen”, besluit Sergio. “Als je spreekt van een  nek-aan-nekrace… wel, dit wordt er één.” Aan wie wijzen Sergio en Willem hun felbegeerde ster toe? Wie wordt de laatste finalist van 2 Sterren Restaurant en strijdt volgende week tegen Roel & Kürt voor de overwinning?