Hooverphonic is terug met een nieuwe zangeres

0
497
©Medialaan

Op 28 december presenteert Hooverphonic zijn nieuwe zangeres met een gloednieuwe live-show in de Antwerpse Lotto Arena. Met de piepjonge Luka Cruysberghs -winnares van The Voice 2017- haalt Hooverphonic opnieuw vocaal dynamiet in huis. Luka heeft de release van ‘Mad About You’ niet bewust meegemaakt aangezien ze pas enkele maanden later het levenslicht zag. Maar de manier waarop zij het nummer -samen met coach Alex Callier- in The Voice bracht, doet ons verlangend uitkijken naar haar vocale interpretatie van andere parels uit het Hooverphonic-oeuvre.

                     Luka en Alex betoveren met Mad About You in The Voice

Naast gekend werk zal er op 28 december ook nieuw werk te horen zijn. Vandaag verschijnt de verse single ‘Romantic’ die een eerste indicatie is voor de muzikale koers die de vernieuwde Hooverphonic wil varen: ‘terug naar de pure essentie’. ‘Romantic’ is een vintage Alex Callier-compositie met grootse uithalen, rijke schakeringen, subtiele franjes en een meeslepende melodie. Tekstueel word je door het ‘I’m not romantic’-mantra uitgedaagd. Is het nummer nu romantisch of (net) niet?
                                      Romantic 

Een groep als Hooverphonic hoeft eigenlijk geen introductie. In 1996 verscheen de band op de Belgische muziekscène met ‘A New Stereophonic Sound Spectacular’ en effende meteen het pad voor hun internationale doorbraak. Sinds hun tweede plaat ‘Blue Wonder Powder Milk’ werden de muzikale dromen van Alex Callier en Raymond Geerts steeds groter. Dat resulteerde onder andere in een aantal zeer succesvolle concerten met symfonisch orkest.

In 2016 verscheen ‘In Wonderland’ en ‘The Best of Hooverphonic’, een carrière-overzicht met 32 vintage Hooverphonic-hits en nieuwe singles. Wie op 28 december naar de Lotto Arena afzakt, mag zich verwachten aan ‘het beste van Hooverphonic’. Ditmaal voor het eerst met Luka in een vocale glansrol.

Mis het live-debuut van Luka en het startschot van de vernieuwde Hooverphonic niet.

De voorverkoop voor dit feestelijk concert start op vrijdag 20 april om 10u via greenhousetalent.be.