Ilse La Monaca en Wout Verstappen voor het eerst in musical in Vlaanderen

0
798
Vanaf 10 december 2017 kan u in Stadsschouwburg Antwerpen gaan genieten van het indrukwekkende spektakel ‘Mozart! – de Musical’. De uiterst getalenteerde Belgische musicalacteur Ruben Van keer, staat als hoofdrolspeler natuurlijk vol in de spotlights tijdens dit coming-of-age drama rond de ‘rock star avant la lettre’, maar wordt ook geruggesteund door een uitgebreide cast. Dat de rol van de “kleine Mozart” Amadé in Vlaanderen afwisselend gespeeld zal worden door de 9-jarige Dries Van Cauwenbergh en meisjes Linde Degeest (9 jaar – Schelle) en Anneleen Lambrecht (10 jaar – Lovendegem), was reeds bekend, maar naast Ruben Van keer, maken nog 2 verrassende namen hun grote musicaldebuut in Vlaanderen. Zo zal Ilse La Monaca (rechercheur Brigitte Broeckx in ‘De Buurtpolitie’) in de huid van Cecilia Weber – de schoonmoeder van Mozart – kruipen. Wout Verstappen (Ghost Rocker Alex) zal op zijn beurt de rol van collega-componist Salieri voor zijn rekening nemen en maakt ook deel uit van het ensemble. Hoewel beiden een musicalopleiding volgden en Ilse La Monaca in het buitenland reeds tal van hoofdrollen in grote musicals op haar palmares heeft staan, betekent ‘Mozart! – de Musical voor Ilse en Wout dé kans om eindelijk hun kunnen als musicalartiest te tonen aan Vlaanderen. Leuke extra is dat Wout Verstappen ooit nog zangles kreeg van Ilse La Monaca, dus “lerares en leerling” maken samen hun debuut. Vanaf zondag 10 december 2017 kan u in Stadsschouwburg Antwerpen kennis komen maken met de man achter de legende en  ook genieten van de prachtige muziek in ‘Mozart! – de Musical’, gebracht door een groot live orkest. Tickets & info ‘Mozart! – de Musical’:www.musichall.be 
“Ik ben Music Hall, en Geert Allaert in het bijzonder, enorm dankbaar voor deze prachtige opportuniteit. In Vlaanderen kent iedereen me als Brigitte Boeckx uit De Buurtpolitie, terwijl ik eigenlijk van opleiding een musicalactrice ben en in het buitenland, vooral de Duitstalige gebieden, zowat 13 jaar lang in grote musicals stond. In o.a. Oostenrijk, Zwitserland en het noorden van Italië, speelde ik hoofdrollen in producties al ‘Footloose’, ‘Hair’, ‘Moses’ en Hairspray’, tot ik een aantal jaar geleden mijn grote liefde terug naar Vlaanderen volgde en hier in ‘De Buurtpolitie’ belandde. Het is ook het internationale productieteam dat me gekozen heeft voor deze rol, puur op basis van mijn auditie, want in Oostenrijk is ‘De Buurtpolitie’ natuurlijk niet op de buis (lacht). Ik kijk er dan ook enorm naar uit om aan de repetities van deze waanzinnige productie te beginnen en met de collega’s aan de slag te gaan”
– Ilse La Monaca –

“De rol van Salieri is in deze musical geen hoofdrol en niet te vergelijken met hoe deze ingevuld werd in de film. ‘Mozart! – de Musical focust meer op de persoon Mozart en de innerlijke strijd die hij levert. Ik vind het alleszins fantastisch om deel uit te mogen maken van de cast, want alle registers worden werkelijk opengetrokken voor deze spektakelmusical. Ook voor mij betekent het mijn musicaldebuut, ondanks dat ik een theateropleiding volgde. Halverwege die studies kreeg ik de kans om in Ghost Rockers mee te doen en die heb ik met beide handen gegrepen. Mijn studies heb ik toen op pauze gezet, maar ik ben heel blij dat ik met ‘Mozart! – de Musical’ die draad weer kan oppikken!
– Wout Verstappen –

Deze indrukwekkende musical toont de legendarische componist als een fragiel, tastbaar persoon. Een man van vlees en bloed, die worstelt om zich te verlossen van zijn liefhebbende, maar tirannieke vader, van de maatschappij en de verwachtingen.

Krachtige, moderne muziekstijlen, zoals ballades, ragtime en zelfs rocknummers, worden afgewisseld met originele, subtiele Rococo-thema’s van Mozart..

Voor liefhebbers van grote spektakelmusicals zoals ‘Les Misérables of Phantom of the Opera’, is dit een absolute must-see!

FACTS & FIGURES
Aantal bezoekers wereldwijd: 2,2 miljoen
Aantal shows: 2.200
8 landen: Oostenrijk, China, Tsjechië, Duitsland, Hongarije, Japan, Zuid-Korea, Zweden
6 talen: Tsjechisch, Duits, Hongaars, Japans, Koreaans, Zweeds

‘Mozart! – de Musical’ vanaf zondag 10 december in Stadsschouwburg Antwerpen.
Tickets & info: www.musichall.be