Maanrock 2018 belooft opnieuw veel goeds

0
361

Het grootste, gratis stadsfestival van Vlaanderen komt weer in zicht: Maanrock laat je van 24 t.e.m. 26 augustus genieten van meer dan 100 topartiesten op 11 spectaculaire locaties. En dat het festival van en voor iedereen is, wil het o.a. bewijzen met een live-streaming vanuit woonzorgcentra én een vrij podium voor jong, opkomend talent. Op een boogscheut van het Feest Podium kan je op de Korenmarkt, dankzij de aanwezige horeca, lekker terugtrekken en heerlijk eten, en dat een heel weekend lang. Daarnaast doet ook de Mechelse horeca een duit in het zakje door een groot terras in te richten waar bezoekers in stijl kunnen ontspannen. Bovendien komt Mechelse topband Pardon Service zijn in het water gevallen Parkpop-optreden goedmaken.

Maanrock zet opnieuw in op live-streaming vanop Groot Podium naar woonzorgcentra

Maanrock staat synoniem voor een gratis én enorm gevarieerd muziekaanbod: jong of oud, modern of klassiek, iedereen vindt er wel z’n gading. Bovendien wordt er stevig ingezet op toegankelijkheid voor o.a. rolstoelgebruikers aan het Groot Podium of mensen met een gehoorbeperking. Maar Maanrock gaat nog een stapje verder: mensen met een verminderde mobiliteit kunnen ook dit jaar weer comfortabel meegenieten dankzij live-streaming vanuit drie woonzorgcentra: het Hof van Egmont, De Lisdodde en een Sint-Elisabeth in Sint-Katelijne-Waver. Ook zij die nog steeds van muziek houden kunnen dit weekend vanop de eerste rij naar de concerten van het Groot Podium kijken. Met artiesten als ’t Hof van Commerce, Millionaire, Warhaus, De Kreuners, Rob De Nijs, Laura Tesoro en Niels Destadsbader, brengt Maanrock het festival naar de woonzorgcentra. Ook schepen en voorzitter van zorgbedrijf Rivierenland Koen Anciaux is tevreden: “De bewoners van onze woonzorgcentra kunnen weer, net als vorig jaar, het festival vanop afstand en toch dichtbij meemaken”.

Tweede Free Podium blijkt overweldigend succes

Ook dit jaar geeft Maanrock opkomend muzikaal of expressief talent de kans om zich te bewijzen voor het grote publiek via het Free Podium. Meer dan 30 enthousiastelingen vanuit alle hoeken van Vlaanderen schreven zich in, waarvan er 22 werden geselecteerd om het beste van zichzelf te geven op het free podium aan het Apart Podium, op vrijdag 24 augustus van 18 tot 23u. Verwacht je aan een mix van genres gaande van rock over pop tot hiphop van o.a. Naked Poodle, Lina & The Leftovers, Les Vaches Espagnoles en CopyPaste. Het initiatief kwam niet toevallig mede tot stand dankzij Laaghangend Fruit, Café Malvine en Mechelen Talentfabriek, drie organisaties die al jarenlang groeikansen bieden aan ontluikend artistiek talent.

Circus Ronaldo als elfde locatie tijdens Maanrock

Een groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding. Met SWING maakt Circus Ronaldo een voorstelling die niet in één vakje te stoppen valt. Deze zomer trok Circus Ronaldo naar Leest, Battel en Muizen. Vanaf vandaag t.e.m. zondag houden ze een laatste stop in Mechelen tijdens het Maanrockweekend

Kortom: Heb je de voorstelling nog niet gezien, waag je kans en kom naar de Winketkaai in Mechelen. Laat je omhullen door de warmte, de speelsheid, de heerlijke dynamiek en frisse opgewektheid van Circus Ronaldo’s jonge garde en ontdek het circus zoals niemand je het ooit eerder toonde. Tickets voor de voorstellingen in Leest, Battel en Muizen vind je hier.

Pardon Service maakt in het water gevallen Parkpopeditie goed

De warmte-onweders van de afgelopen weken richtten niet enkel materiële schade aan: ook ons muziekhart brak toen Parkpop op 9 augustus wegens het slechte weer moest werden afgelast. Pardon Service beloofde er immers een topeditie van te maken. Gelukkig maakt deze achtkoppige Mechelse band het goed tijdens Maanrock, en dat doen ze meteen als headliner op het Apart Podium (Cultuurplein) op vrijdag 24 augustus. Vanaf 23u mag je je daar verwachten aan een doldwaze mix van reggae, ska, balkan en chanson in het Nederlands én het Frans. “Weer of geen weer, dansen zult ge, en gelukzaligheid zult ge voelen! Verander met ons het Cultuurplein in een kolkende massa zweetlijven”, aldus een zeer enthousiaste Pardon Service.

Pardon Service vervoegt zo het rijtje Mechelse bands op dit podium die je ook niet mag missen: Zero Quinze, Steven Troch Band,…

https://www.maanrock.be