MARCO BORSATO KEERT MET MAMA MARY TERUG NAAR ZIJN ITALIAANSE ROOTS

0
33
©Medialaan

Italië: het land van de wijngaarden, cultuur en pittoreske dorpjes, maar bovenal van haar heerlijke gastronomie. Op maandag 25 december staan Italiaanse gerechten helemaal centraal in de tweede aflevering van La Mamma, waarin Marco Borsato zijn mama Mary verrast én vergast op een diner bereid door Sergio Herman… in haar eigen keuken.

Toen Marco nog erg jong was, verhuisde hij met zijn ouders naar Italië, waar zijn papa een restaurant ging runnen aan het Gardameer. Toen zijn ouders na enkele jaren scheidden, keerde Marco met zijn mama terug naar Nederland maar de zomervakanties bracht hij door in Italië, waardoor hij niet alleen vloeiend Italiaans spreekt maar ook nog eens verzot is op de keuken daar.

“Het was voor mijn moeder niet eenvoudig. Als jonge vrouw stond ze er opeens alleen voor met drie kinderen. Het was ploeteren om de eindjes aan mekaar te knopen. Het was dus niet altijd evident voor mama om eten op tafel te zetten. Maar ik ben nooit iets te kort gekomen want waar misschien financieel een gebrek aan was, was er in overvloed aan liefde.” Marco wil graag iets terugdoen voor zijn mama en trekt met Sergio Herman naar de delicatessezaak van Marco’s neef. Een waar paradijs voor Sergio, die nochtans flink wat gewoon is.