MOORDENAAR VAN JUNE IS BEKEND

0
225

CÉDRIC SCHOOT DE GEHATE CEO IN KOELEN BLOEDE NEER

Maandenlang ging Vlaanderen op zoek naar de moordenaar van June Van Damme (Katrien De Becker) in Familie. Die meeslepende zoektocht kende op donderdag 17 november 2016 een spannende ontknoping. Niet Véronique (Sandrine André), maar Cédric (Bas Van Weert) legde volledige bekentenissen af bij de politie. Hij schoot June in koelen bloede neer om de verkrachting van zijn moeder te wreken. Een grote verrassing voor sommigen, een bevestiging van hun vermoedens voor anderen.

Met een bang hartje deed Cédric zijn verhaal aan commissaris Mortier (Rudy Morren) en inspecteur Delaet (Amara Reta). Dat deed hij aan de zijde van Rudi (Werner De Smedt), die toegaf dat hij Cédric na de moord zag wegrennen, maar de lippen stijf op elkaar hield. De ontwerper van Fashion nam zelfs de schuld op zich om Cédric in bescherming te nemen. Maar hoe moet het nu verder met de jongen? En hoe reageert Véronique (Sandrine André) op de bekentenissen van haar zoon?

Ik ben opgelucht dat ik eindelijk mag zeggen wie June heeft vermoord“, geeft Bas Van Weert toe. “Maar ik moet ook toegeven dat het best fijn was om dit grote geheim zo lang mee te dragen. Iedereen die me aansprak wilde weten wie June had vermoord (lacht). De zoektocht hield Vlaanderen in de ban en was hét gespreksonderwerp in de huiskamers. De schrijvers hebben dit geweldig goed in elkaar gestoken. Voor mezelf was het een enorme uitdaging om deze verhaallijn te mogen spelen. Ik ben soms diep moeten gaan om deze donkere emoties bij me op te roepen. Hoe het nu verder moet met Cédric kan ik natuurlijk niet verklappen. Maar er staan hem nog bijzonder spannende tijden te wachten!”

Sint keuze 2016