Morgen in Boxing Stars:Zwaargewichten Kamal Kharmach, Bill Barberis, Marie Verhulst en Hilde De Baerdemaeker strijden voor Boxing Stars-belt

0
293
@Medialaan

Na de lichtgewichten boksen nu ook de zwaargewichten hun finalekamp op donderdag 3 mei. Bij de mannen kloppen Kamal Kharmach en Bill Barberis erop los. Bij de vrouwen gaat het tussen Marie Verhulst en Hilde De Baerdemaeker. Wie steekt de Boxing Stars-belt in de lucht?

Marie Verhulst vs. Hilde De Baerdemaeker

Marie Verhulst: “In de ring is er geen ruimte voor fouten. Ik heb het mentaal moeilijker en ik lig er wakker van ‘s nachts, maar ik ga wel winnen!”

Hilde De Baerdemaeker: “Ik heb zodanig hard gewerkt. Ik ben nog nooit zo klaar geweest om die finale te boksen!” 

Wie kroont zich tot bokskampioen bij de vrouwen? Marie Verhulst en Hilde De Baerdemaeker hebben zich tijdens de voorrondes al bewezen. Marie knokte zich verrassend voorbij Natalia en Hilde won haar kamp tegen Eline De Munck. Beide dames zijn aan elkaar gewaagd. “Ik denk dat ik gewoon hetzelfde moet doen als bij mijn eerste kamp en mijn cool moet bewaren. Ik ga heel goed moeten kijken om haar lange armen te ontwijken”, weet Marie. “Het wordt een kat-en-muisspel. Afweren, prikken en weg. Dat is mijn strategie”, verklapt Hilde.

Gert Verhulst zit opnieuw in de tribune om zijn dochter Marie aan te moedigen: Ik ben zenuwachtiger dan de vorige keer. Het is niet leuk om je dochter meppen op haar gezicht te zien krijgen.” En ook opa Jos wil zijn kleindochter aan het werk zien: “Ik had nooit gedacht dat ze dit zou kunnen. Voor mij is ze nu al kampioen.” Pieter, de man van Hilde, kon er dit keer wel bij zijn om te supporteren voor zijn vrouw en ook Eline De Munck is van de partij: “Ik vind het fantastisch wat Hilde tegen mij heeft neergezet in de boksring, dus ik ben er nu bij om voor haar te supporteren.”

Kamal Kharmach vs. Bill Barberis

Bill Barberis: “Ik ben er mentaal en fysiek zo hard mee bezig geweest. Ik wil gewoon keihard winnen. Voor mij is verliezen geen optie.”

Kamal Kharmach: “Alle vezels in mijn lijf schreeuwen: alle zuurstof eruit boksen, mijn hartslag tot aan de limiet laten gaan … we gaan ervoor, want ik wil die riem hebben!”

Bij de zwaargewicht mannen staan Kamal Kharmach en Bill Barberis tegenover elkaar. Kamal sloeg Erik Goossens naar huis met een technisch KO. Bill bokste zich naar de finale nadat zijn tegenstander, ex-tienkamper Hans Van Alphen, moest opgeven door een schouderblessure. De honger naar een overwinning in de finale is bij Bill enorm groot, maar ook Kamal aast op de kampioensgordel. “Ik heb op alle vlakken schrik van Bill, maar ik wil des te harder winnen”, dixit Kamal. “We weten allemaal wat er tussen David en Goliath gebeurd is. Tijd om de geschiedenis te herschrijven”, lacht Bill.

Kamals vrouw Siham kijkt alvast uit naar de kamp: “Ik heb er echt heel veel zin in, maar ik heb ook heel veel stress. Ik ben er wel zeker van dat hij gaat winnen!” Bills vriendin Tanya is er ook opnieuw bij om te supporteren voor haar vriend. “Ze moeten meteen duidelijk maken wie de baas is en ik hoop dat het Bill is. Ik weet niet of Kamal eigenlijk aan Bills gezicht kan”, lacht Tanya.

BOXING STARS – FINALE ZWAARGEWICHTEN
MARIE VERHULST – HILDE DE BAERDEMAEKER & KAMAL KHARMACH – BILL BARBERIS
AFLEVERING 6 OP DONDERDAG 3 MEI OM 20.35 BIJ VTM
fbBOXING STARS    Twitter#BOXINGSTARS