NEDERLANDSTALIG, FRANSTALIG, EEN DUET EN EEN HERKANSING IN THE VOICE

0
326
©Medialaan

Gemiddeld 940.000 kijkers – goed voor 47,1% marktaandeel (VVA 18-54, live +3) – lieten zich vorige week wegblazen door het talent in The Voice van Vlaanderen. Ook op vrijdag 29 september 2017 waagt een bont gezelschap van straffe stemmen z’n kans in de vierde Blind Auditions. Voor het eerst dit seizoen waagt een kandidate zich aan het Nederlands én staan twee goede vrienden samen op het podium.

Dat duet komt van Marc (38, Hoepertingen) en Steven (29, Brustem). De twee zijn al jaren goede vrienden en spelen samen in de covergroep Generation Band. Het goede gevoel dat in de groep heerst, willen ze nu samen overbrengen op de coaches van The Voice. Een swingende versie van I Need Never Get Old van Nathaniel Rateliff moet daarbij helpen. De 27-jarige Astrid uit Londerzeel probeert het nadien solo. Zij komt uit een muzikaal nest en kon volgens haar mama al dansen voor ze kon praten. Astrid zong vroeger bij de groep Wamblientjes, maar is nu klaar om solo indruk te maken met Million Reasons van Lady Gaga.

Een jeugdige look in combinatie met een doorleefde stem: dat is de troef die Sebastiaan (20, Zelzate) in handen heeft. Hij ademt muziek en in het bijzonder Franse chansons of crooners. Voor zijn auditie koos Sebastiaan echter het populaire Mumford & Sons en hun versie van I’m A Man of Constant Sorrow. Valt zijn opvallende stem in de smaak bij de coaches? Ook Joséphine (20) uit Evere houdt van Franstalige muziek. Zij deed vorig jaar al mee aan The Voice, maar coach Bent Van Looy drukte te laat af. Op zijn aanraden probeert Joséphine het nu opnieuw met het Franstalige Soulman van Ben L’Oncle Soul.

Van het Frans gaat het vrijdag naar het Nederlands, wanneer Delfine (22, Wetteren) auditie doet. Zij draagt haar song Breng Me Naar Het Water van Marco Borsato op aan haar tante, die 7 jaar geleden overleed. En ook de 25-jarige stewardess Lynn uit Antwerpen draagt haar nummer op aan iemand heel bijzonder. “Mijn mama overleed in 2004 en vroeg me vaak om een liedje te zingen. Het is voor haar dat ik dit doe”, vertelt ze. Met Don’t You Worry ‘bout A Thing van Tori Kelly bezorgt ze An Lemmens kippenvel.

De 16-jarige Luca uit Sint-Andries is met zijn gitaar vaak terug te vinden in de straten van één of andere stad. “Ik vind het leuk om op straat te spelen en de reacties van de mensen te zien”, zegt hij. Hoe reageren de coaches op zijn versie van Cannonball van Damien Rice? Ook Guillaume (18) uit Ledeberg is dagelijks met muziek bezig. “Zingen is even belangrijk als ademen”, klinkt het. Als kind was Guillaume een ernstige stotteraar, maar muziek heeft hem er bovenop geholpen. Hij hoopt bij coach Bart Peeters terecht te komen met Budapest van George Ezra.

Voor kandidaten zonder enige ervaring kan The Voice de perfecte leerschool zijn. Dat is althans waar Maxine (18, Zomergem) en Laurens (20, Affligem) op hopen. Maxine is erg perfectionistisch, maar stond nooit eerder voor een groot publiek. Zij hoopt dat de coaches zullen draaien tijdens False Alarm van Matoma & Becky Hill. Laurens wil dan weer graag bewijzen dat een industrieel ingenieur niet per se saai hoeft te zijn en gaat er voluit voor met Sing van Ed Sheeran. Podiumervaring heeft de 22-jarige Kalina uit Lokeren dan weer wel. De half-Poolse, half-Belgische volgt les aan het conservatorium in Antwerpen. Brengt Kalina’s podiumervaring haar tot in de Battles?

De 18-jarige Sitse, die in Afrika opgroeide maar in Pellenberg woont, sluit de vierde Blind Auditions af. Sitse waagde in het voorjaar nog zijn kans in The Band, maar stootte niet door naar de volgende ronde. Ondertussen beseft hij dat het Engelstalige repertoire meer zijn ding is en waagt hij zijn kans in The Voice. Gaat hij met I’m Gonna Find Another You van John Mayer deze keer wél door naar de volgende ronde?

thevoicevanvlaanderen.be                FacebookThe Voice van Vlaanderen               Twitter#tvvv
De volledige afleveringen van The Voice van Vlaanderen kunnen na uitzending 7 dagen lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.