Niels Destadsbader staat in het Sportpaleis

0
418

Een verjaardagsfeestje in het Sportpaleis, wie zegt daar nu nee tegen? Niels Destadsbader alvast niet. Het podiumbeest pur sang, dat in augustus 30 kaarsjes uitblaast, droomt er al van sinds hij de salontafel kan beklimmen. Dat het nu zover is, doet hem keer op keer in de ogen wrijven.

Destadsbader startte op 3 september 2009 met presenteren op de Vlaamse jeugdzender Ketnet. Als zogenaamde wrapper praatte hij live de programma’s aan elkaar, speelde hij spelletjes met de kijkers en interviewde hij studiogasten. Hij nam er tevens zelf de presentatie van een aantal programma’s voor zijn rekening, waaronder De intrede van de Sint, Ketnet King Size, Oliver: Achter de schermen, de selectie voor het Junior Eurosongfestival 2012, Wie wordt Junior en het voelbalmagazine Copa Ketnet. Op 6 september 2014 nam hij afscheid van de zender.

Vanaf de zomer 2013 tot en met de zomer 2014 combineerde Destadsbader zijn werk bij Ketnet met een job als radiopresentator op MNM.

In het najaar 2014 maakte Destadsbader de overstap naar de commerciële televisiezender VTM, waar hij vanaf 30 oktober zes weken lang de BV-danswedstrijd Dansdate presenteerde. Verder zetelde hij er als jurylid in het vierde seizoen van de talentenjacht Belgium’s Got Talent[1].

In 2015 presenteerde Destadsbader met de Nederlandse zanger en presentator Gerard Joling, K3 zoekt K3 op VTM en SBS 6. In de talentenjacht werd er gezocht naar drie nieuwe zangeressen voor in de meidengroep K3.

Na zijn deelname aan Steracteur Sterartiest begon Destadsbader als zanger te werken aan een eerste muziekalbum. In de zomer van 2008 bracht hij hiervan een voorproefje op diverse podia met het nummer Verlangen. Op 8 augustus 2009 won hij met het nummer Jij bent van mij de prijs Beste Kids-pop op de Radio 2 Zomerhit.

In 2011 trad hij als gelegenheidsgast toe tot het Vlaamse muziekcollectief Café flamand. Van 2014 tot eind 2017, de (tijdelijke) stopzetting van het project, maakt hij hier volwaardig deel van uit. Voorts in 2011 lanceerde hij een nieuwe, zelfgeschreven single en hield een zomertournee met zijn vijfkoppige band, bestaande uit David Courtens, Kevin Velghe, Robbie Van Eeckhout, Andy Sergeant en Peter Depoot. De single Vrij was vanaf 29 maart 2011 op internet beschikbaar[2], de volgende maand bracht het VTM-hitprogramma Anne’s Vlaamse 10 als Supertip de tv-première van dit lied. In november 2011 werd de single ‘Hou je me vast’ voorgesteld, in december de bijhorende videoclip, die Destadsbader opnam als ambassadeur van de Damiaanactie 2012, waaraan hij als peter (overigens ook in 2013) de volledige opbrengst doneerde.

Bij een verkeersongeval in de nacht van 13 op 14 april 2012 kwam Destadsbaders vaste bassist, dorpsgenoot en jeugdvriend Robbie Van Eeckhout om het leven. Om dit drama in alle rust te kunnen verwerken, besloot hij samen met de band een muzikale pauze te nemen en de geplande optredens in de zomer van 2012 af te gelasten. Sinds 2014 brengen Destadsbader en zijn band weer nieuwe nummers uit. Het nummer Speeltijd (2016) is een eerbetoon aan zijn overleden vriend Robbie.

Op 21 oktober 2016 kwam zijn album Speeltijd uit. Op 17 februari 2017 verscheen Speeltijd: Niels & Wiels Editie. Dit album omvat een bonus-cd met nummers uit de Q Music-sessies van Niels & Wiels. Tussen oktober tot einde december 2016 speelden Niels en Wiels Nederlandse versies van hits op Q Music bij Sam & Heidi. De fans hebben zes nummers mogen kiezen voor de bonus-cd. Deze extra cd bevat ook het Rode Neuzenlied 2016 Een beetje anders.

Op 2 februari 2017 won Niels Destadsbader de MIA ‘Vlaams populair’. Hij trad op 8 juli 2017 op op Werchter Boutique onder Robbie Williams, Marco Borsato, Tourist Lemc, Stan Van Samang en Erasure. Met Skwon Meiske (Niels & Wiels) won hij op 13 augustus 2017 de Radio 2 Zomerhit. In Vlaanderen was zijn album Speeltijd in 2017 het derde meest verkochte en daarmee het meest verkochte Nederlandstalige. Op 30 januari 2018 verzilverde hij een van zijn 3 nominaties voor de MIA’s: hij won opnieuw in de categorie ‘Vlaams populair’. In 2018 neemt Destadsbader deel aan Liefde voor Muziek, samen met andere bekende Vlaamse en Nederlandse artiesten.

Het gaat hard voor Niels Destadsbader, maar met zijn tweede album ‘Dertig’, dat eind deze maand verschijnt, moet het eigenlijk allemaal nog beginnen… Alle hits uit ‘Liefde voor Muziek’, aangevuld met 10 pareltjes van eigen makelij. Het resultaat? Een album dat je niet wil missen! Hij brengt zijn nieuwe nummers en grootste hits op woensdag 31 oktober naar het Sportpaleis in Antwerpen. Niet alleen een droom die voor hem in vervulling gaat, maar ook nog eens een unieke kans om zijn verjaardag in stijl te vieren met al zijn fans! Tickets voor het concert zijn vanaf vrijdagavond 22 uur beschikbaar via sportpaleis.be .