nieuw seizoen van The Voice van Vlaanderen

0
87
©Medialaan

Dat wordt het vijfde seizoen van The Voice van Vlaanderen. Vier absolute autoriteiten uit de Vlaamse muziekwereld binden de strijd aan met elkaar. Allemaal gaan ze op zoek naar die ene vocale parel die hun team naar de overwinning kan loodsen. Onder hen een nieuw – bekend – gezicht, want coach Alex Callier is terug van weggeweest. Hij neemt samen met kleppers Koen Wauters, Natalia en Bart Peeters plaats op de coachstoel.

Tijdens het Voice-parcours duikt er bovendien een belangrijke nieuwigheid op die de spanning de hoogte in jaagt… Wie weet één van de vier topcoaches te strikken en zingt zichzelf naar de Battles en de liveshows?

Voor het vijfde seizoen verwelkomt The Voice van Vlaanderen een oude bekende op de draaistoel. Alex Callier, de man die Vlaanderen in seizoen 1 en 2 de ‘grain’ leerde kennen, keert met heel veel goesting terug.

De reeks wordt ook de vijfde van ancien Koen Wauters, die met Lola zijn eerste overwinning opstak. Het coachkwartet wordt aangevuld met muzikale titanen Natalia en Bart Peeters. Begeleiding van de bovenste plank is voor de kandidaten dus ook dit jaar een garantie. Samen met host An Lemmens zorgen zij voor topentertainment op vrijdag.Voor het vijfde seizoen verwelkomt The Voice van Vlaanderen een oude bekende op de draaistoel. Alex Callier, de man die Vlaanderen in seizoen 1 en 2 de ‘grain’ leerde kennen, keert met heel veel goesting terug.

De reeks wordt ook de vijfde van ancien Koen Wauters, die met Lola zijn eerste overwinning opstak. Het coachkwartet wordt aangevuld met muzikale titanen Natalia en Bart Peeters. Begeleiding van de bovenste plank is voor de kandidaten dus ook dit jaar een garantie. Samen met host An Lemmens zorgen zij voor topentertainment op vrijdag.

ALEX CALLIER

“Op zoek gaan naar nieuw talent is mijn tweede natuur. De intense spanning van de Blind Auditions, het coachen tijdens de Battles, het zien schitteren van talent in de liveshows: ik neem met veel plezier terug plaats op de draaistoel. Dit jaar is de ‘grain’ totaal passé voor mij. Ik ben vooral op zoek naar mensen die echt zijn. Die mij kunnen raken door een verhaal op de juiste manier te vertellen.”

BART PEETERS

“Ik vind muziek de belangrijkste bijzaak ter wereld, en de menselijke stem het mooiste instrument. Door de comeback van Alex Callier zal het voor Natalia, Koen en mij nóg spannender worden. Maar we laten ons niet kennen. Ik zou het niet erg vinden om de coach te mogen zijn van iemand die The Voice van Vlaanderen wint (lacht).”

NATALIA

“2017 is het jaar waarin we de puntjes op de i zetten. Ik wil echt mijn gevoel volgen en goeie stemmen, maar vooral goeie persoonlijkheden, aantrekken. Diversiteit is dan ook troef dit seizoen. Voor mij gaat het niet meer alleen over een sterke ‘voice’.”

KOEN WAUTERS

“Na de winst van team Koen met Lola vorig seizoen heb ik er uiteraard extra zin in dit jaar! Natalia, Bart en ik weten dat we uit onze pijp zullen moeten komen. Alex is een freak als het op muziek aankomt. Dat maakt hem dan ook een goeie coach en geduchte concurrent. The game is on!”

EXTRA SPANNING
DOOR VERRASSENDE STEALS

Extra spannend dit jaar zijn de Steals die tijdens de Battles kunnen gebeuren. Want wie door een andere coach wordt gestealed, is niet langer zeker van een plekje in de liveshows. De coach kan zijn Steal immers nog herroepen na het zien van een betere Battle en inruilen voor een andere kandidaat. Nieuws dat bij de kandidaten inslaat als een bom.

Na elke Steal breekt het angstzweet uit en wordt het voor de talenten bang afwachten tot alle Battles van hun team achter de rug zijn. Pas dan zijn ze zeker van hun herkansing en hun plek in de liveshows. Het hoeft niet gezegd dat de vernieuwde Steals ook bij de coaches voor extra spanning en animo zullen zorgen…In de Blind Auditions stellen de 4 coaches elk een team van 12 talentensamen, waarmee ze naar de Battles trekken. Daarin worden de talenten opgesplitst in duo’s, om het rechtstreeks tegen elkaar op te nemen.

Ook de afvallers maken dankzij de Steals nog kans om opgepikt te worden door een andere coach. Na 4 Battles heeft elke coach nog 8 talenten over om mee te nemen naar de liveshows, die op 17 november starten vanuit de AED Studio’s in Lint: 6 uit hun eigen team en 2 Steals.

Vrijdag 22 december 2017 is D-day. Dan wordt in de grote finale duidelijk wie de nieuwe Voice van Vlaanderen wordt. Wie gaat na 6 Blind Auditions, 4 Battles en 6 liveshows met de overwinning, een platencontract en 25.000 euro aan de haal?Blind Auditions
Van vrijdag 8 september
t.e.m. vrijdag 13 oktober 2017

Battles
Van vrijdag 20 oktober
t.e.m. vrijdag 10 november 2017

Liveshows
Van vrijdag 17 november
t.e.m. vrijdag 15 december 2017

FINALE
Vrijdag 22 december 2017