Oscar And The Wolf grote favoriet voor de MIA’s 2017

0
203
©vtm nieuws
Kunstenpunt en de VRT hebben de genomineerden van de Music Industry Awards 2017 bekendgemaakt. De Vlaamse muziek- en showbizzjournalisten hebben per categorie vier genomineerden geselecteerd. Het is nu aan het publiek en de muzieksector om hun favorieten te kiezen.

Voor deze elfde editie van de MIA’s zijn er maar liefst 35 groepen en artiesten genomineerd waarvan er 13 nog nooit eerder genomineerd werden.

Nieuw dit jaar is dat er prijzen worden uitgereikt in zeventien categorieën. Zes winnaars worden bepaald door stemmen vanuit de muzieksector, elf categorieën staan open voor het publiek. ‘Urban’ is de gloednieuwe categorie waarin het publiek zijn stem kan uitbrengen.

De MIA’s worden uitgereikt op dinsdag 30 januari tijdens een zinderende show op Eén, live vanuit Paleis 12 in Brussel. Deze feestelijke awardshow kan worden bijgewoond door het publiek. Tickets zijn beschikbaar via mias.een.be.

Ontdek hieronder de grote kanshebbers en alle genomineerden.

Wie zijn de grote kanshebbers?

Oscar And The Wolf maakt het meeste kans om de grote winnaar van de avond te worden. Zijn zes nominaties zijn geen verrassing. 2017 was immers opnieuw een succesjaar voor Max Colombie. Soulwax volgt in het rijtje met maar liefst vijf nominaties.

Voor Coely wordt het ook een spannende avond. Zij kaapt vier nominaties weg, niet alleen voor ‘Solo vrouw’, ‘Album’ en ‘Artwork’, maar ook voor de gloednieuwe categorie ‘Urban’. In de categorie ‘Urban’ neemt ze het op tegen Roméo ElvisZwangere Guy en Brihang. Deze laatste dingt ook mee naar de award ‘Nederlandstalig’. Ook de band Stuff. mag vier nominatiesachter hun naam laten optekenen.

Bazart, AmenraBart Peeters, Millionaire en Niels Destadsbader laten zich ten slotte ook opmerken met elk drie nominaties.

In de categorie ‘Hit van het jaar’ nemen BlancheMilo MeskensRegi en Van Echelpoel het tegen elkaar op.

In de bijlages onderaan een volledig overzicht van de categorieën en genomineerden.

 

Hoe kan het publiek stemmen?

Het publiek kan van vrijdag 1 december tot en met zondag 10 december stemmen voor zijn favoriet in de categorieën ‘Alternative’, ‘Dance’, ‘Doorbraak’, ‘Groep’, ‘Nederlandstalig’, ‘Pop’, ‘Solo vrouw’, ‘Solo man’, ‘Urban’, ‘Vlaams populair’ en ‘Hit van het jaar’.

Stemmen kan via een.be/mias.