STUDENT KICK-OFF

  0
  946

  Student Kick-Off is een jaarlijks gratis studentenfestival, dat de start van een nieuw academiejaar markeert. Traditioneel vindt dit plaats op de eerste woensdag van het nieuwe academiejaar aan de UGent. Naast steengoede optredens en old-fashioned ambiance zijn er telkens ook tal van nevenactiviteiten te beleven en krijgen de studenten allerlei informatie en gadgets in het infodorp, waar ook de Gentse StudentenRaad aanwezig was.

  Student Kick-Off werd in 2006 opgestart door enkele studentenvertegenwoordigers in navolging van grote welkomstevenementen in andere studentensteden. Dat gebeurde volledig door studenten, dit in tegenstelling tot de andere welkomstevenementen waar men intensief samenwerkt met evenementenbureaus. Met een mega-infodorp (met standjes voor de studentenverenigingen, onderwijsinstellingen, Stad Gent…), randanimatie (in 2007 een death-ride, in 2008 het ruimschoots gebroken wereldrecord ad fundum) en Belgische topmuziek laat Student Kick-Off alle Gentse studenten het academiejaar inknallen met een big bang. Grote muzikale namen passeerden intussen de revue: ‘t Hof Van Commerce, Das Pop, Mintzkov, Bart Peeters, Vive La Fête, Flip Kowlier, CPeX, Peter Van De Veire, Raymond van het Groenewoud, Discobar Galaxie, The Van Jets, De Mens, Daan, Gorki… Ook Eddy Wally, Get Ready!, 2 Fabiola, X-Session en de Vengaboys traden al op.

  Reeds in de 2e jaargang (2007) werd Student Kick-Off het grootste studentenevenement van Vlaanderen. Student Kick-Off slaagde erin het hele Sint-Pietersplein voor het eerst te laten vollopen met 18.000 studenten. In 2008 werden de verwachtingen nogmaals overtroffen en werd het aantal bezoekers door politie en brandweer geschat op niet minder dan 25.000!
  ©Deruyter Guy

  Student Kick-Off wordt intussen ondersteund door alle Gentse hogeronderwijsinstellingen, maar blijft meer dan ooit door studenten, voor studenten.