STARTAVOND FESTIVAL DRANOUTER 2018 MET 5000 BEZOEKERS ZET DE TOON IN VOOR SUCCESVOL FESTIVALWEEKEND

0
144
©Dranouter

De 44ste editie van Festival Dranouter is deze namiddag van start gegaan en het dorp is klaar om tegen de 50.000 festivalgangers te ontvangen. Organisator Bavo Vanden Broeck zag de camping en het festivalterrein al goed vollopen, voor de opening van het festivalterrein. Vandaag is het de beurt aan de bekende folkbands SOLO en Flemish Folk Caravan. Het festival duurt nog tot en met zondag 5 augustus met onder andere Passenger, Selah Sue, Gogol Bordello, Jake Bugg, Goran Bregovic, Intergalactic Lovers, Willem Vermandere.

Na de laatste voorbereidingen in de namiddag opende het festivalterrein om 18u. “We zijn er helemaal klaar voor”, zegt organisator Bavo Vanden Broeck. “Andere jaren zijn er op donderdag enkele DJ’s geprogrammeerd, maar dit jaar zijn er ’s avond ook al optredens van de Canadezen van SOLO. Dat zijn de 2 bekende folkbands Le Vent Du Nord en De Temps Antan. Ook kan je de Belgen van Flemish Folk Caravan aan het werk zien.”

Extra maatregelen op zonnig festivalweekend

Vorig jaar klokte de organisatie af op 45.000 bezoekers tijdens het hele festivalweekend, maar dankzij deze programmatie op donderdag verwacht de organisatie ruim 5000 bezoekers extra. “De voorverkoop verliep beter dan vorig jaar”, aldus Vanden Broeck. “Natuurlijk is het nu te vroeg om te zeggen hoeveel festivalgangers er nu al aanwezig zijn. Het exacte aantal bezoekers weten we pas in de loop van zondag.”

Het mooie zomerweer zorgde op de startavond voor een gezellige sfeer in het festival in de Westhoek, en zet de toon voor de rest van het weekend. Op donderdag gingen de temperaturen richting de dertig graden, maar de organisatie is er klaar voor. Er werd extra aandacht geschonken aan brandveiligheid en preventie door de droogte. Bovendien kunnen festivalbezoekers tijdens de warmste uren steeds gratis water afhalen aan de Waterbar, bij festivalterrein De Voute.

Duurzaam festival met sterke line-up

Exact nu de hitte en waterbesparing zo actueel zijn, bewijst het festival nog maar eens zijn pioniersrol wat duurzaamheid betreft. Met het nieuwe project WAVE gaat de organisatie na waar het meeste water wordt verbruikt tijdens een festival en hoe water gerecupereerd kan worden. Zo plaatst partner BOSAQ een waterzuiveringsinstallatie op zonne-energie die regenwater drinkbaar maakt. Ook wordt een deel van de stroom aangeleverd op zonne-energie, zijn de flyres gedrukt op FSC-papier, zijn er ecologische droogtoiletten…

Op de affiche van Festival Dranouter 2018 staan o.a. deze artiesten: Passenger, Selah Sue, Gogol Bordello, Jake Bugg, Intergalactic Lovers, Angèle en Willem Vermandere. Zondag sluit de legende Goran Bregovic de 44ste editie van het festival af.

__________________________________________________