Stem vanaf nu op de Lage landenlijst Radio 1

0
203
©vrt

Radio 1 en haar luisteraars gaan met Omroep Brabant, de Limburgse L1, en Omroep Zeeland op zoek naar het beste Nederlandstalige lied

Op zaterdag 22 september zendt Radio 1 de derde Lage Landenlijst uit,  de top 100 van de beste Nederlandstalige songs sinds 1945. De uitzending vindt plaats van  9 tot 18u vanop een  locatie die voor beide landen bijzonder is. En dit jaar is dat, hoe kan het ook anders, vanuit Zoutelande.

Dit jaar is de Lage Landenlijst een coproductie van Radio 1 met 3 regionale omroepen uit Nederland: Omroep Brabant, de Limburgse L1, en Omroep Zeeland. Niet toevallig de drie provincies die grenzen aan Vlaanderen. De Lage Landenlijst wordt gepresenteerd door een Vlaams-Nederlands duo:  Jan Hautekiet en Kirsten Paulus, stem en gezicht bij L1, de regionale omroep van Limburg.

De stemming

De stemming werd vandaag gelanceerd door Jan Hautekiet met een uitzending van 9 tot 12u waarin luisteraars volop suggesties kunnen doen. Tot en met zondag 16 september presenteert Jan van 13 tot 14u De Lage Landenlijst.

En vanaf dan kunnen luisteraars ook  voor hun top 3 stemmen op via lagelandenlijst.radio1.be . Ze kunnen één eigen suggestie doen en verder kiezen uit een lijst van 100 nummers samengesteld door 20 Vlaamse en  Nederlandse muziekliefhebbers.

De Sessie

Als kers op de  taart komt er op zaterdag 22 september ook een Lage Landen Sessie in de Roma. Voor de tweede eer  viert Radio 1 het Nederlandstalige lied dus ook live met artiesten uit Vlaanderen en Nederland, die eigen en andermans klassiekers zingen. De beste teksten in onze eigen taal.

Lage landenbeiaard

Op de finaledag zullen beiaardiers in de Vlaamse steden ook om beurt een uurtje LageLandenmuziek spelen. In de volgende steden:

– Gent : van 10 tot 11u

– Brugge: van 11 tot 12u

– Hasselt: van 14 tot 15u

– Antwerpen: van 15 tot 16u

– Leuven: van 17 tot 18u