De vierde en laatste auditieronde van The Band

0
310
© Medialaan/VTM

 

Op vrijdag 10 maart 2017 is het nu of nooit in The Band. In de vierde auditieaflevering worden de laatste tickets voor de liveshows uitgedeeld. Nog 7 straffe Vlaamse en Nederlandse stemmen wagen hun kans om door te stoten naar de callbackronde. Daarin gaat The Band een stapje verder en moeten de overgebleven kandidaten voor het eerst in groep performen. Maar voor de callbackronde van start kan gaan, verrast de vakjury de publieksjury met een mededeling…

De eerste Vlaming die de laatste auditieaflevering mag aanvatten is de 18-jarige Sitse uit Pelleberg. Sitse gaat volledig voor zijn muziekcarrière en wil koste wat het kost muzikant worden. “Muziek is mijn leven. Er is geen plan B”, zegt hij zelf. “Ik vind het zalig om op een podium te staan. Die specifieke stress, daar kick ik op.” Stress zal Sitse ongetwijfeld hebben, want hij brengt Sexy Als Ik Dans, van jurylid Nielson.

Thomas (22, Verrebroek) staat al sinds zijn 6de op het podium. Hij begon te zingen in kinderkoor De Verrebroekse Nachtegaaltjes en belandde op 13-jarige leeftijd in de finale van Junior Eurosong. Die periode roept ook bij Niels Destadsbader herinneringen op. Hij supportert mee tijdens Thomas’ auditie op Treat You Better van Sean Mendes, in een Nederlandstalige versie.

Sam is de man die jullie zoeken”, klinkt het uit de mond van Louise. Sam (26) uit Oostkamp werd dan ook stiekem door zijn beste vriendin ingeschreven voor The Band. Zijn muziekcarrière begon aan het kampvuur van de KSA, intussen is Sam de frontzanger in een coverband. Of er een toekomst voor hem is weggelegd in The Band zal blijken met zijn auditie op Het Is Een Nacht van Guus Meeuwis.

De 25-jarige Leonard staat sinds kort bekend als de ‘Ikea-man’. Enkele weken geleden ging de Aalstenaar viraal met een ludieke video over zijn bezoek aan de winkel, die meer dan 100.000 keer werd bekeken. Maar bovenal is Leonard bezeten door muziek. Als make-upartist en hairstylist nam hij backstage al tal van BV’s onder handen, maar nu is hij klaar om het zelf te maken. Lukt dat met Afscheid van Volumia?

Alec (22) uit Antwerpen sluit het rijtje van audities af. “Ik wissel geregeld van look en koos enkele maanden geleden voor de Amish-look”, kondigt Alec aan. Zijn bijzondere baard springt dan ook meteen in het oog. Alec speelt in een hardrockband, treedt solo op met comedyrock en heeft zijn eigen kleinkunstproject. Dat hij van vele markten thuis is, bewijst hij ook in The Band. Steekt hij een laatste ticket voor de callback op zak met Koning Liefde van Tourist LeMC?

Wanneer alle audities erop zitten en de vakjury tot een selectie is gekomen, schakelt The Band een versnelling hoger. In de callbackronde zullen alle kandidaten een ultieme proef doorstaan met als inzet een ticket voor de liveshows. “We hebben iedereen nu solo aan het werk gezien”, klinkt het bij jurylid Nielson. “Maar dat groepsverband, daar staat of valt het mee. Dat is het allerbelangrijkste en dat willen we nu testen.” Wie werkt goed samen met zijn bandleden? Wie staat zijn mannetje in een groep? Wie kan meerstemmig zingen? En wie krijgt van de jury één van de 12 felbegeerde liveshowtickets?