VLAANDERENS BEKENDSTE POLITIEKORPS IS TERUG DE BUURTPOLITIE

0
334
©KFD

Seizoen 7, vanaf maandag 30 januari 2017, elke weekdag om 18.20 bij VTM

Vlaanderen mag weer opgelucht ademhalen, want vanaf maandag 30 januari 2017 zijn de agenten, rechercheurs en inspecteurs van Echte Verhalen: De Buurtpolitie weer terug om de orde te handhaven. Na een korte winterstop én hun debuut op het witte doek, laat het bekendste politiekorps van Vlaanderen weer een nieuwe portie afleveringen los op de kijker. Echte Verhalen: De Buurtpolitie zat vorig seizoen op recordkoers, met gemiddeld 503.000 kijkers per aflevering, goed voor een marktaandeel van 41,1% (VVA 18-54, live +7). Die straffe cijfers maakte van het zesde seizoen het beste scorende seizoen ooit, met uitschieters tot zelfs 675.000 kijkers voor de best bekeken aflevering en een marktaandeel van maar liefst 51,8% (VVA 18-54).

In het zevende seizoen worden inspecteurs Obi, Floor, Koen, Robin en Femke, hoofdinspecteur Tineke, rechercheurs Brigitte en Erik, wijkagent Patrick en commissaris Roger opnieuw op de voet gevolgd tijdens hun dagelijkse opdrachten en hun patrouillewerk. Schietpartijen, fraude, moord, ongelukken, diefstal: de agenten gaan geen enkel avontuur uit de weg om de veiligheid van de burgers te garanderen. Dat levert niet alleen spannende, maar soms ook hilarische en knotsgekke situaties op, steeds gebaseerd op waargebeurde verhalen.

Naast de bekende politiegezichten duiken er in het zevende seizoen ook enkele vertrouwde bijrollen op. Zo is er onder andere Aziz, een student die momenteel een filmopleiding volgt en een documentaire maakt over de lokale politie. Stafke is een dorpsbewoner die altijd een oogje in het zeil houdt en de stelling ‘de politie is je vriend’ soms iets té letterlijk neemt. Pastoor Tom De Coster heeft ook al eens de hulp van de agenten nodig, bijvoorbeeld wanneer er misbruik gemaakt wordt van zijn goedheid. En de burgemeester komt als hoofd van de politie ook regelmatig langs op het kantoor.

Echte Verhalen: De Buurtpolitie, vanaf maandag 30 januari 2017 elke weekdag om 18.20 bij VTM, met herhalingen de dag erna om 12.05.

De volledige afleveringen van Echte Verhalen: De Buurtpolitie zijn na uitzending 4 weken lang gratis te bekijken via vtm.be en via de VTM-app.

Bron:VTM

Foto:VTM