THE VOICE TRAPT EXTRA SPANNENDE BATTLES AF

0
53

Vanaf vrijdag 20 oktober 2017 worden de draaistoelen van The Voice even opgeborgen en vervangen door een spectaculaire Battle-arena. De drukknoppen worden wel behouden en zullen misschien zelfs een nóg belangrijkere rol spelen voor de kandidaten. Want in de vernieuwde Battles hangt voor de afvallende kandidaten alles af van één belangrijke druk op de knop van de coaches…

Dit seizoen maken de gewone Steals namelijk plaats voor de Non Stop Steals. Wie door een andere coach wordt gestealed, is niet langer zeker van een plek in de liveshows. De coach kan zijn Steal nog herroepen na het zien van een betere Battle en inruilen voor een andere kandidaat. Na elke Steal is het voor de talenten dus bang afwachten tot alle Battles van hun team erop zitten. Pas dan zijn ze zeker van hun herkansing en hun plek in de liveshows. Een extra spanningselement voor zowel de kandidaten als de coaches. “Het is misschien hard, maar op het einde van de rit kan er op deze manier wel meer talent mee”, vindt Alex Callier. Per team zullen uiteindelijk 8 talenten naar de liveshows gaan.

Team Koen bijt vrijdag de spits af met een eerste Battle tussen Jérémie (17, Deerlijk) en Roy (23, Oudegem). Zij proberen het vuur er meteen in te krijgen met Start A Fire van John Legend. Voor Jérémie een totaal onbekend nummer, maar niet voor Roy. John Legend bracht hem al geluk tijdens zijn Blind Audition. Is dat ook in de Battles het geval? En kan hij zijn mannetje staan naast podiumbeest Jérémie?

Alex Callier is de leverancier van Battle 2. Hij veroorzaakt meteen tranen in de ogen van zijn poulains Joséphine (20, Evere) en Anouchka (22, Antwerpen). “Omdat wij hele goeie vriendinnen zijn geworden”, klinkt het. Toch is hun coach overtuigd dat deze combinatie een erg straffe Battle zal opleveren. “Jullie hebben ballen aan jullie lijf en een klok van een stem”, zegt hij. Die zullen ze nodig hebben tijdens Caught Out There van Kelis, waarvoor de dames hun vriendschap even aan de kant moeten schuiven.

De 20-jarige Nelson uit Merksem is verrast als blijkt dat hij het zal opnemen tegen zijn 18-jarige teamgenoot Lisa uit Adegem. “Ik dacht dat ik tegen een andere jongen zou zingen”, zegt hij. De twee straffe stemmen blazen coach Natalia meteen omver op de eerste workshop. Hun Battle-nummer FourFiveSeconds van Rihanna, Kanye West en Paul McCartney valt dan ook enorm in de smaak. Bloeien Nelson en Lisa ook op het podium open?

Miljaar”, is de eerste reactie van Mike (23, Zuidschote) op zijn Battle-partner Stefanie (29, Merelbeke). Beide talenten knalden met een ijzersterke Blind Auditions. In tegenstelling tot professionele zangeres Stefanie heeft antiquair Mike echter geen enkele podiumervaring. Zijn Battle wordt dus zijn tweede performance voor een publiek. Het nummer waarmee ze de confrontatie aangaan is alleszins een voltreffer: Iris van Goo Goo Dolls.

Bart Peeters schuift zijn talenten Marcia (27, Mol) en Dries (29, Denderleeuw) naar voren voor de eerste Battle uit zijn team. En dat ziet Dries volledig zitten. “Ik heb bewust voor 2 verschillende stijlen gekozen: een folk-stem en een rocker”, klinkt het bij Bart. Hij wil zien wat het geeft als beide stemmen samenkomen in het dancenummer Freedom van Beyonce. Bij de repetities ontpopt Marcia zich volgens haar coach als een echte Natalia-orkaan. Dat belooft…

Voor haar laatste Battle koppelt Natalia de introverte Kalina (22, Lokeren) aan de extraverte Bert (33, Tongerlo). “Jullie hebben allebei powerstemmen, daarom staan jullie tegenover elkaar. Dit wordt een fantastische Battle”, klinkt het vol verwachting bij de coach. Kalina wordt uit haar comfort zone getrokken met Call Me van Blondie. “Unlock the beast”, moedigt Natalia haar aan. Kunnen ze de power van het scherm laten spatten?

thevoicevanvlaanderen.be              FacebookThe Voice van Vlaanderen               Twitter#tvvv
De volledige afleveringen van The Voice van Vlaanderen kunnen na uitzending 7 dagen lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.