THE VOICE VAN VLAANDEREN: TWEEDE BATTLES

0
3097
©Medialaan/vtm

Bijna een miljoen kijkers – goed voor 49,9% marktaandeel (VVA 18-54, live +5) – leefden vorige week mee met de kandidaten van The Voice, toen die de nieuwe spelregels van de Battles te horen kregen. Door de Non Stop Steals mogen coaches nu meerdere keren stealen. Op de sofa is echter maar plaats voor 2 talenten. Is hij volzet, dan moet er iemand alsnog naar huis vertrekken. De gevolgen van de Non Stop Steals laten zich meteen voelen in de tweede Battles op vrijdag 27 oktober 2017.

Het is de bedoeling dat de allerbesten in de wedstrijd blijven en daarvoor is dit heel goed”, zegt Natalia over het nieuwe systeem. “Maar voor de kandidaten is het absoluut niet leuk.” Gelukkig worden haar kandidaten niet als eerste de ring in gestuurd. Die eer is weggelegd voor Melanie (19, Hove) en Joyce (19, Neerouteren) uit team Alex. Een gewaagde combinatie, vinden de dames zelf. “Onze stemmen verschillen erg van elkaar. Wij zijn echt opposites”, klinkt het. Is hun jazzy Battle op That’s Alright van Lady Linn & Her Magnificent Seven een meesterzet van coach Alex Callier?

De 18-jarige Guillaume uit Ledeberg begrijpt wél waarom hij gekoppeld wordt aan de 25-jarige Lynn uit Antwerpen. “Mijn stem leunt het meest aan bij die van haar”, klinkt het. En ook hun song Ain’t No Sunshine van Bill Withers wordt gesmaakt. Coach Bart is alvast overtuigd: “Als soulzangers gaan jullie daar iets heel mooi mee doen”. Guillaume en Lynn lijken dus alles in huis te hebben voor een ijzersterke Battle.

Team Natalia is aan zet voor de derde Battle. En daarvoor zet de coach haar twee warmste stemmen tegenover elkaar. Het doorleefde gevoel uit hun Blind Audition zullen Jolyne (30, Elsene) en Pieter (45, Lubbeek) ook nodig hebben tijdens hun Battle. Natalia verrast hen met een mix van Het Dorp en La Montagne van Wim Sonneveld en Jean Ferrat. “What the hell”, is dan ook de alleszeggende reactie van Pieter. De uitdaging wordt voor hem nog groter tijdens de staging.

Ook coach Koen Wauters focust voor zijn eerste Battle op inleving. Al is de rol die Amber (23, Gent) en Tineke (22, Zerkegem) moeten spelen van een heel andere aard. Hun coach verwacht dat het bitch- en divagehalte de hoogte ingaat tijdens Treat You Better van Shawn Mendes. “Dit wordt een Battle van de durf”, licht hij toe. Hebben Amber en Tineke de nodige attitude om hun coach te overtuigen?

Een biochemicus en een student chemie nemen het tegen elkaar op voor de tweede Battle van team Bart. Lies (34, Grimbergen) en Sebastiaan (20, Zelzate) hebben allebei een liefde voor jazzmuziek, maar krijgen van hun coach een ander genre voorgeschoteld. De song On Hold van The XX klinkt hen dan ook allesbehalve bekend in de oren. “Je moet er fragile voor kunnen zingen”, weet Bart. Geen evidente opdracht voor een powerzangeres en een baritonstem…

In de Blind Auditions blies de 19-jarige Bonni uit Merksem de 4 coaches weg met zijn straffe stem. Vrijdag battelt hij tegen wat hij zelf één van de strafste stemmen van team Koen noemt: die van Tomisin (28, Aalst). “Dit is een fucked up Battle”, beseft ook hun coach. Zijn twee poulains voelen zich helemaal in hun sas met het nummer dat Koen voor hen heeft gekozen. Pop meets soul tijdens Wonderful World van James Morrison. Wie stoot rechtstreeks door naar de liveshows?

thevoicevanvlaanderen.be               FacebookThe Voice van Vlaanderen               Twitter#tvvv
De volledige afleveringen van The Voice van Vlaanderen kunnen na uitzending 7 dagen lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.