WIE WINT DE SPANNENDE STRIJD OM DE GOUDEN SCHOEN 2016?

0
468
Uitreiking Gouden Schoen voor het eerst ook voor vrouwen op woensdag 8 februari 2017 om 21.15 live bij VTM

Op woensdag 8 februari 2017 is het opnieuw zover en wordt de beste voetballer van 2016 in de Jupiler Pro League bekendgemaakt. Voor het eerst in de geschiedenis van de Gouden Schoen mag dit jaar ook een vrouw de prestigieuze trofee in ontvangst nemen. Bij de dames gaat de prijs naar de beste voetbalster met de Belgische nationaliteit. Zo komen ook meisjes die in het buitenland aan de slag zijn in aanmerking. De 63steeditie van de Gouden Schoen gaat door in de AED Studio’s in Lint en is live te volgen bij VTM vanaf 21.15.

VTM NIEUWS-anker Birgit Van Mol neemt de rol van host voor haar rekening en zal samen met sportanker Maarten Breckx de awardshow in goede banen leiden. Maarten begeeft zich ook in de zaal om interviews af te nemen van de bekende gasten. Voetballiefhebber en VTM-gezichtNiels Destadsbader sprokkelt de eerste reacties op de rode loper. En ook dit jaar schuiven drie voetbalexperten –  De Drie Wijzen – hun benen onder de tafel van Luk Alloo. Gilles De Bilde, Jan Mulder en Marc Degryse geven hun eigenzinnige kijk op de meest spraakmakende, ontroerende en leuke voetbalmomenten van het afgelopen kalenderjaar.

ACHT AWARDS

In totaal worden maar liefst acht prijzen uitgedeeld: De Gouden Schoen 2016 voor de mannen, de Gouden Schoen 2016 voor de vrouwen, Goal van het Jaar, Doelman van het Jaar, Belofte van het Jaar, Beste Belg in het Buitenland en Coach van het Jaar. Zij krijgen hun award uit handen van enkele bekende namen uit het voetbalcircuit. Daarnaast wordt ook de club met de meest enthousiaste en trouwe supporters in de bloemetjes gezet met de award voor ‘Beste Supporters van het Jaar’. De genomineerden zijn: KV Mechelen, Standard, Club Brugge, Antwerp en Charleroi. Voetbalfans kunnen nog tot en met vandaag, maandag 6 februari, meestemmen via Stadion.be. De winnaar wordt voor de uitzending van de Gouden Schoen bekendgemaakt in het VTM NIEUWS om 19.00.

Bron:VTM

Foto:VTM